Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αναστάτωση στο Ισραήλ από φωτογραφίες γυναίκας στρατιώτη με δεμένους Παλαιστινίους

Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Αγανάκτηση στο Ισραήλ και οργή στους Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες πρώην Ισραηλινής, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια την περίοδο που έκανε τη θητεία της. Η υπόθεση θυμίζει τις εικόνες Αμερικανών στρατιωτών στην ιρακινή φυλακή του Αμπού Γκράιμπ.

  Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε στο Facebook τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που είχε καθήκον να φυλάει. Το φωτογραφικό υλικό μετέδωσε σε εκπομπή της και η κρατική τηλεόραση.

Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» και παρουσιάζουν την νεαρή σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της», τονίζοντας με έμφαση ότι δεν υπηρετεί πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ισραήλ η θητεία είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού επισήμανε τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας και υπογράμμισε ότι είναι «σοβαρή παραβίαση των ηθών μας και του κώδικα συμπεριφοράς». Πρόσθεσε ότι αν η γυναίκα υπηρετούσε θα προσάγονταν σε στρατοδικείο.

Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ κατέκρινε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».

Τις φωτογραφίες καταδίκασαν υπεύθυνοι της Παλαιστινιακής Αρχής που υπογράμμισαν ότι «δείχνουν τη νοοτροπία του κατακτητή, που είναι περήφανός ότι γελοιοποιεί τους Παλαιστίνιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου