Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πως δημιουργούνται οι ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης


Ο άνθρωπος είναι ον με ισχυρή φαντασία, η οποία σταματά να λειτουργεί όταν του ζητήσεις να δημιουργήσει ένα κωδικό πρόσβασης. Αυτό είναι ένα γενικό φαινόμενο στον κόσμο των υπολογιστών, σύμφωνα με το οποίο οι κωδικοί που επιλέγουμε για τους λογαριασμούς μας (facebook, e-mail κτλ) στερούνται φαντασίας. Υπάρχει όμως μία πολύ καλή τεχνική ώστε να φτιάξουμε εύκολους κωδικούς οι οποίοι είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστούν......

Η τεχνική

Παίρνουμε μία μικρή πρόταση που αποκλείεται να ξεχάσουμε. Σε αυτό το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε την πρόταση της Microsoft “Where do you want to go today” που ήταν το marketing μήνυμα των windows 98.
Βλέπουμε τα γράμματα που το απαρτίζουν και επιλέγουμε να αντικαταστήσουμε μερικούς χαρακτήρες, επίσης αφαιρούμε τα κενά. Για παράδειγμα:
  • ο → #
  • d → $
  • a → @
  • e → 3
  • w → W
Επομένως, ο νέος μας κωδικός έχει γίνει: Wh3r3$#y#W@ntt#g#t#$@y
Αυτός ο κωδικός μπορεί να θεωρηθεί αδύνατο να παραβιαστεί γιατί περιέχει χαρακτήρες μικρούς και κεφαλαίους, αριθμούς, σύμβολα και είναι 22 χαρακτήρες σε μήκος. Οι συνολικοί συνδυασμοί χαρακτήρων με τόσα πολλά γράμματα είναι πάνω από 4.671.147.246.865.510.000.000.000.000.000.000.000.000.000. Ένας τέτοιος κωδικός θα χρειαζόταν “565 septillion years” για να παραβιαστεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα HowSecureIsMyPassword που είδαμε σε προηγούμενο άρθρο.
Πλέον, το μόνο που χρειάζεται να θυμόμαστε είναι οι αντικαταστάσεις χαρακτήρων καθώς και η πρόταση που χρησιμοποιήσαμε για την βάση του κωδικού.
Όσο απλή διαδικασία και αν φαίνεται, είναι αρκετή για να κρατήσει τους επίδοξους μακριά από τα προσωπικά μας δεδομένα. Επίσης, αυτός είναι και ο τρόπος που χρησιμοποιείται από τα άτομα του χώρου των υπολογιστών.
Αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε την τεχνική, θα αισθανθείτε σίγουροι ότι δεν θα βρεθεί κανένας να σπάσει τον κωδικό σας.

odysonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου