Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Πεύκο καταπλάκωσε κόσμο σε πανηγύρι στο Κιάτο Κορινθίας



Παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία το γλέντι, στον προαύλιο χώρο της Παναγίας στην ανατολική πλευρά του Κιάτου. Περισσότερα από 2.000 και πλέον άτομα παρακολουθούσαν με θαυμασμό γνωστό τραγουδιστή που ερμήνευε λαϊκά τραγούδια. Ξαφνικά λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα...

...ο κορμός ενός πανύψηλου πεύκου, ύψους 3,40 μέτρων που ήταν στο χώρο της εκδήλωσης, έσπασε και έπεσε πάνω στον κόσμο. Η μουσική και το γλέντι διακόπηκαν απότομα, ο κόσμος έτρεχε να σωθεί ενώ είκοσι άτομα είχαν καταπλακωθεί από τα κλαδιά και τον τεράστιο κορμό του πεύκου. Τα τραπέζια και οι καρέκλες έσπασαν. Οι θαμώνες απεγκλώβισαν τους τραυματίες και με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. 

Δύο μαθήτριες από το ίδιο χωριό, 15 και 16 χρόνων μετά τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κορίνθου, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με σοβαρά τραύματα στη σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ένας αρχιπυροσβέστης 45 χρόνων και τέσσερα ακόμη άτομα. Από την πτώση του δέντρου τραυματίστηκαν, συνολικά, 20 άτομα. Οι 16 από τους τραυματίες, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύονται. Οι υπόλοιποι τέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρά και μετά τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, αναχώρησαν για το σπίτι τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου