Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

"Αν ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να αφαιρέσουν κάτι από την σημαία μας θα τους πάρει και θα τους σηκώσει! "

"Εκτός από ηθικό το θέμα είναι και αντισυνταγματικό. Το Σύνταγμα(παρόλο που το' χουν γραμμένο!) το αναφέρει ρητά ότι η προσβολή εθνικών συμβόλων τιμωρείται!.....
Η Ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο της κυριαρχίας του Ελληνικού Κράτους. Αποτελεί επίσης και κυρίως, σύμβολο αγώνων, θυσιών, αίματος, ιστορικής μνήμης και κληρονομιάς, αρχών και αξιών, σύμβολο ενότητας και...


εθνικής ομοψυχίας.

Η προσβολή των εθνικών συμβόλων θίγει όλα τα παραπάνω και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 181 Ποινικού Κώδικα καθώς και στο άρθρο 58 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Συγκεκριμένα το άρθρο 181 του ΠΚ ορίζει: «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους … τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

Αντίστοιχα στο Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα το άρθρο 58 ορίζει: «Στρατιωτικός που δημόσια με λόγο ή έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκδηλώνει καταφρόνηση για τη σημαία, …, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

Με λίγα λόγια η πολιτεία μας προβλέπει την τιμωρία όλων όσων απαξιώνουν και προσβάλλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο το σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τη Σημαία."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου