Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Έδωσαν λάθος στοιχεία για το όροφο και κάηκαν...


Μία λάθος κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής στάθηκε, όπως φαίνεται, μοιραία για δύο ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, δύο αδέρφια 78 και 80 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που εγκλωβίστηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους λόγω πυρκαγιάς και βρήκαν τραγικό θάνατο.


Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής δέχτηκαν κλήση για φωτιά στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κ. Καραμανλή 122 και αμέσως ξεκίνησαν για το σημείο δέκα πυροσβεστικά οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα κλιμακοφόρο, το οποίο φθάνει έως τον έκτο όροφο, κινείται πιο εύκολα στα στενά και εκτός από διάσωση μπορεί να κάνει και κατάσβεση.
Οταν όμως οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά δεν εξελισσόταν στον έκτο, αλλά στον έβδομο όροφο της πολυκατοικίας, οπότε χρειάστηκαν τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να φθάσει στο σημείο μεγαλύτερο κλιμακοφόρο όχημα. Στο μεταξύ, οι ηλικιωμένοι είχαν βγει στο μπαλκόνι και προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά με ένα λάστιχο. Οι φλόγες τύλιξαν την τέντα του διαμερίσματος και οι άτυχοι άντρες βρήκαν τραγικό θάνατο, πριν προλάβουν οι πυροσβέστες να φθάσουν στο σημείο.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την αυτοψία διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι έφεραν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και έπαθαν ασφυξία από τους καπνούς. Τα θύματα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το διαμέρισμα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα και εκτιμάται ότι εκδηλώθηκε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ειδοποιηθούν οι πυροσβέστες.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου