Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

"Θέλουμε να κάνουμε τον gay γάμο μας στη Ρόδο"


«Θέλουμε να κάνουμε τον gay γάμο μας στη Ρόδο». Την πρόθεσή του αυτή δήλωσε, μέσω e-mail που έστειλε στον δήμο Ροδίων, ένας ομογενής και ζήτησε να του αποσταλούν περαιτέρω πληροφορίες για το πώς θα κάνει τη γαμήλια τελετή στο Νησί των Ιπποτών.


Μετά τους γάμους των δύο ζευγαριών ομοφυλοφίλων που έγιναν στην Τήλο, αλλά και τους δεκάδες πολιτικούς γάμους μεταξύ gay που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, είναι πλέον συχνό φαινόμενο να υποβάλλονται σχετικά αιτήματα και σε δήμους της Δωδεκανήσου. Με δεδομένο μάλιστα ότι είναι καλοκαίρι, τα πανέμορφα ελληνικά νησιά αποτελούν το ιδανικότερο μέρος για να ενώσουν τις ζωές τους ερωτευμένα ετεροφυλόφιλα αλλά και ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική επιστολή του, η οποία διαβιβάστηκε άμεσα προς εξέταση και λήψη σχετικής απόφασης στο αρμόδιο τμήμα του δήμου Ροδίων, είναι Ελληνας υπήκοος που ζει εδώ και παρά πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Οπως τόνισε, άκουσε πριν από περίπου έναν χρόνο ότι τελούνται σε κάποια νησιά των Δωδεκανήσων γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ιδέα να παντρευτεί τον αγαπημένο του σε ένα μαγευτικό νησί της Ελλάδας του άρεσε πάρα πολύ και αποφάσισε να τη συζητήσει με τον σύντροφό του. Ο τελευταίος συμφώνησε και μαζί διάλεξαν τη Ρόδο ως το ιδανικότερο μέρος για να ενώσουν τις ζωές τους για πάντα. Αμέσως ο ομογενής έγραψε τη σχετική επιστολή, την οποία απέστειλε μέσω e-mail στον δήμο Ροδίων, περιμένοντας εναγωνίως την απάντηση της δημοτικής αρχής.

Η απάντηση του δήμου στο αίτημα του ομογενούς ήρθε γρήγορα, αλλά κάθε άλλο παρά ευχαρίστησε τον άνδρα, αφού ήταν αρνητική. Σε επικοινωνία που είχε η «Espresso» με το ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου, έγινε γνωστό ο δήμος έστειλε ήδη απάντηση στο mail του άνδρα και εξηγεί ότι αδυνατεί να δώσει θετική απάντηση επειδή η διαδικασία τέλεσης γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν είναι νόμιμη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) εμμένει στο αίτημά της να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να υπαχθούν και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στον νόμο 1250/1982 που επιτρέπει τον πολιτικό γάμο. Η κοινότητα εκτιμά ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει προκειμένου να γίνει το νομοθετικό βήμα που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου