Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Google στη Νότιο Κορέα

 
Σεούλ, Νότια Κορέα
Η αστυνομία πραγματοποίησε την Τρίτη έφοδο στα κεντρικά της Google στη Σεούλ με την υποψία ότι τα κινητά συνεργεία της υπηρεσίας Street View συνέλεξαν παρανόμως δεδομένα από ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα ανυποψίαστων χρηστών.


Έρευνες για την ίδια υπόθεση διεξάγονται σε αρκετές ακόμα χώρες παρά τη συγγνώμη της Google και τη διαβεβαίωση ότι τα προσωπικά δεδομένα είχαν συλλεχθεί κατά λάθος.

Η υπηρεσία Street View της Google, ενσωματωμένη στα προϊόντα Google Maps και Google Earth, προσφέρει στους χρήστες φωτογραφίες από τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Όπως αποκαλύφθηκε το Μάιο έπειτα από έρευνα των γερμανικών αρχών, τα αυτοκίνητα της Google που κινούνται στους δρόμους των πόλεων και συλλέγουν φωτογραφίες αποθήκευαν παρανόμως δεδομένα από ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα.

Τα επίμαχα δεδομένα συλλέγονταν «κατά λάθος» από το σύστημα που χαρτογραφεί τα ασύρματα δίκτυα των πόλεων, παραδέχτηκε λίγο αργότερα η Google και απέσυρε σχεδόν όλα τα συνεργεία της.

«Πραγματοποιούμε έρευνα κατά της Google Κορέας με την υποψία της μη εξουσιοδοτημένης συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων από αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών μέσω δικτύων Wi-Fi» ανακοίνωσε η αστυνομία της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα και σκληρούς δίσκους και σκοπεύει αργότερα να πάρει καταθέσεις από στελέχη της Google.

Στις ΗΠΑ και σε αρκετές ακόμα χώρες οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ωστόσο στη Βρετανία η Google γλίτωσε τις κυρώσεις καθώς οι αρχές έκριναν ότι δεν συλλέχθηκαν «σημαντικά» προσωπικά δεδομένα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου