Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πως έμοιαζαν οι εξωγήινοι το 1940;

7


Στον εικοστό πρώτο αιώνα που ζούμε, έχουμε τη τύχη να γνωρίζουμε αρκετά καλά το ηλιακό μας σύστημα. Μετά μάλιστα από αρκετές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, όπως επίσης μετά από την επεξεργασία δεκάδων χιλιάδων φωτογραφιών που μας έστειλαν τα Hubble, Spitzer και άλλα, μπορούμε να συμπεραίνουμε πως η πιθανότητα ύπαρξης νοήμονος ζωής σε κάποιο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, μοιάζει μάλλον μηδαμινή.........

Η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή όμως, απασχολεί τους επιστήμονες αλλά και τους απλούς ανθρώπους εδώ και αρκετά χρόνια.
Τη δεκαετία του 1940 μάλιστα, ο καλλιτέχνης και διάσημος εικονογράφος Frank Rudolph Paul, είχε σχεδιάσει τις παρακάτω εικονογραφίες, με τις οποίες προσπαθούσε να παρουσιάσει τη πιθανή εξωγήινη ζωή των πλανητών και φεγγαριών του ηλιακού μας συστήματος.
Συνδυάζοντας μερικά επιστημονικά στοιχεία με την αστείρευτη του φαντασία, ο Frank παρουσίασε σε ένα τεύχος του περιοδικού Fantastic Adventures, τη παρακάτω συλλογή.
Σήμερα μπορεί να μοιάζει σε κάποιους λίγο αστεία, η ιδέα των χνουδωτών κατοίκων της Ιούς, ή των ψηλόλιγνων ευγενών κατοίκων του Άρη. Το 1940 όμως, η ιδέα αυτή ήταν ριζοσπαστική, για μερικούς τρομακτική και για άλλους τόσο συναρπαστική, ώστε τα ταξίδια στο διάστημα ξεκίνησαν λίγα χρόνια αργότερα.
Όπως και να έχει, το ταλέντο του Frank Paul είναι σίγουρο αδιαμφισβήτητο, τα παρακάτω σκίτσα δε, αποτελούν ίσως την πολυτιμότερη, cult συλλογή απεικόνισης εξωγήινης ζωής του περασμένου αιώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου