Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ποιες παραλίες είναι ακατάλληλες για να κολυμπήσετε



Ακατάλληλες προς κολύμβηση κρίνονται οι ακτές σε εννέα σημεία της Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με απόφαση της υπουργού κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου οι λουόμενοι αποτρέπονται από περιοχές όπου δεν πληρούνται οι όροι για την ποιότητα των νερών, ενώ παράλληλα θεσπίζονται γενικές απαγορεύσεις για την κολύμβηση σε λιμάνια και σε σημεία εκβολής λυμάτων.


Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο καλεί τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα ακατάλληλα σημεία, ενώ επισημαίνει ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος -που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων- θα συνεχιστεί. Βάσει της υπουργικής απόφασης, η κολύμβηση απαγορεύεται:
Στην περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πέραμα.
Σε όλη την περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.
Στην παραλία Μεγάρων από την προβλήτα έναντι του ελικοδρομίου μέχρι την πλαζ Μεγάρων. Επίσης στον μικρό όρμο της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου και της παραλίας Πάχης Μεγάρων.
Στα λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του Κέντρου Miramare.
Στην περιοχή από το Βόρειο Ακρο του Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου.
Στην περιοχή των Ναυπηγείων και από τον λιμένα όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού.
Στη Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου του λιμανιού.
Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Ν. Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας - ΘΑΑ.
Στην περιοχή Ασωπού ποταμού 200 μέτρων εκατέρωθεν της εκβολής του.
Επίσης απαγορεύεται:
Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία.
Σε ζώνη 50 μέτρων από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.
Σε ζώνη 200 μέτρων από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής.
Λουόμενοι στον Σκαραμαγκά. Οι ΟΤΑ καλούνται να αναρτήσουν απαγορευτικές πινακίδες στις ακτές που κρίθηκαν ακατάλληλες προς κολύμβηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου