Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ελπιδοφόρα μέθοδος για τη διάσωση του πλανήτη



Σχεδιάστηκε από τις Gazprom Marketing & Trading και InfiniteEARTH

Οι εταιρείες Gazprom Marketing & Trading και InfiniteEARTH ανακοίνωσαν την έγκριση της μεθοδολογίας που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά για τη μείωση των εκπομπών, που προκαλούνται από την αποψίλωση και τη διάβρωση του εδάφους (REDD). Η συγκεκριμένη μέθοδος βασίζεται στο πρόγραμμα του Εθελοντικού Προτύπου Άνθρακα (CVS), το εξέχον διεθνές πρότυπο για την αναγνώριση της εθελοντικής μείωσης εκπομπών. 

Κατά το παρελθόν, τα έργα REDD δεν έχαιραν μεγάλης αναγνώρισης, εξαιτίας του ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί στο Πρωτόκολλο του Κιότο, καθώς και της έλλειψης ενός τρίτου μέρους, υπεύθυνου για τη διεξαγωγή ενός ποιοτικού ελέγχου της μεθοδολογίας, υπό την καθοδήγηση ενός αναγνωρισμένου διεθνούς προτύπου.

Η μεθοδολογία REDD σχεδιάστηκε για έργα προστασίας, τα οποία αποτρέπουν την αλλοίωση του εδάφους, σε τροπικά δάση ελών τύρφης στη Νότιοανατολική Ασία. Η InfiniteEARTH εφαρμόζει αυτήν την περίοδο τη συγκεκριμένη μεθοδολογία στο πρώτο έργο που έχει αναλάβει, το έργο Προφύλαξης της Βιοποικιλότητας Rimba Raya στο νησί Βόρνεο στο Κεντρικό Καλιμαντάν της Ινδονησίας. Η επικύρωση του εν λόγω έργου από ανεξάρτητο φορέα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται να γίνει το πρώτο έργο VCS που έχει εγκριθεί σε διεθνές επίπεδο σχετικό με το REDD.

Σημαντικότερα σημεία της μεθόδου:
• Πρόκειται για την πρώτη εγκεκριμένη μεθοδολογία για τη μείωση των εκπομπών που προκαλούνται από την αποψίλωση και τη διάβρωση του εδάφους (REDD- Reduction of Emissions from Deforestation and Degradation).
• Αποτελεί μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο θέμα της προστασίας των δασών και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Αποτελεί ισχυρό οικονομικό έναυσμα για τη μείωση της αποψίλωσης στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας οφέλη τόσο για τους κατοίκους, όσο και για το περιβάλλον.
• Οι διεθνείς εταιρείες αποκομίζουν ανταποδοτικά οφέλη από τις επενδύσεις τους στο χρηματιστήριο ρύπων, τα οποία προσφέρουν μία βιώσιμη επένδυση για τον επενδυτή, καθώς και ένα σταθερό έσοδο για τις τοπικές κοινωνίες.
• Η μεθοδολογία της ανοιχτής πηγής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε τα έργα αποψίλωσης να εισέλθουν στην παγκόσμια αγορά.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου