Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο φετινός Αύγουστος δε θα είναι ίδιος...



Υποτονική είναι φέτος η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, αφού η οικονομική κρίση, η τσουχτερή τιμή της βενζίνης, αλλά και η αβεβαιότητα για την ανεύρεση υγρών καυσίμων λόγω της απεργίας των Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ανέκοψαν το μαζικό κύμα εξόδου που παρατηρείτο τις προηγούμενες χρονιές.


Σύμφωνα με την Τροχαία, αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρσι ήταν το Σάββατο η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς. Αντίθετα πολλοί προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ, η πληρότητα των οποίων ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογη εικόνα σε σχέση με την πληρότητα παρουσίασαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των αδειούχων με τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, η εικόνα έχει μάλλον πτωτική πορεία, καθώς παρατηρείται μια πτώση της τάξης περίπου 8 με 9%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν το Σάββατο 31 Ιουλίου 30 πλοία μεταφέροντας 35.814 επιβάτες και 6.684 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή μέρα είχαν αναχωρήσει 33 πλοία, μεταφέροντας 38.564 επιβάτες και 6.675 οχήματα.

Την Κυριακή 1η Αυγούστου από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν 31 δρομολόγια και από 19 από το λιμάνι της Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου