Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

10 τεχνολογικά τρικ που πρέπει να ξέρετε!


Ο δυνατός υπολογιστής που αποκτήσατε πρόσφατα, τα προφίλ που έχετε δηµιουργήσει στα κοινωνικά δίκτυα, οι εφαρµογές και τα γκάτζετ που χρησιµοποιείτε είναι σίγουρα ένα καλό βήµα προς την ψηφιακή… ολοκλήρωση.
Μήπως όµως δεν αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητές τους και σας κοστίζουν πολύ επειδή δεν τα χρησιµοποιείτε «έξυπνα»; ∆ιαβάστε παρακάτω 10 συµβουλές για να σας µπει καλά η νέα – τεχνολογική – χρονιά... 

1 Ανεβάστε φωτογραφίες online
Γιατί: Επειδή δεν θέλετε σε καµιά περίπτωση να χυθεί ο καφές που πίνετε πάνω στον υπολογιστή σας και να χάσετε τα αρχεία σας. Η δηµιουργία αντιγράφων σε µια online υπηρεσία είναι ένας έξυπνος τρόπος γιανα εξασφαλίσετε ότι θα έχετε πάντατο υλικό σας και µια πρακτική λύση για να µοιραστείτε τις φωτογραφίες σας µετους φίλους σας.

Πώς: Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές, όπωςτο Picasa καιτο Flickr.

2 Βγάλτε τη µουσική από το PC
Γιατί: Επειδή η ψηφιακή µουσική ακούγεται καλύτερα στο ηχοσύστηµά σας.

Πώς: Αν χρησιµοποιείτε iTunes, αγοράστε το Airport Express και συνδέστε το µε το στερεοφωνικό σας. Αν έχετε iPhone, iPod Touch ή iPad κατεβάστε τη δωρεάν εφαρµογή Remote. Αν έχετε άλλο MP3 player, απλώς συνδέστε το ενσύρµατα µε το ηχοσύστηµα. 3 Εγκαταστήστε υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων
Γιατί: Επειδή, αντί να στέλνετε e-mail στον εαυτό σας, µπορείτε ναακολουθήσετε έναν πιο εύκολο τρόπο να µεταφέρετε τα αρχεία σας.

Πώς: Πηγαίνετε στο dropbox.com και δηµιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασµό, αποκτώντας πρόσβαση στα ίδια αρχεία από όλους τους υπολογιστές που χρησιµοποιείτε.

4 Κάντε back up
Γιατί: Επειδή µε το back up µένετε ήσυχοι ότι δεν θα χάσετε ποτέ τα αρχεία σας, χωρίς να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισµό.Απλώς εγκαταστήστε το λογισµικό που ανανεώνειαυτόµαταόλα τααρχεία µε τις τελευταίες αλλαγές που τους κάνετε.

Πώς: Στο sosbackup.com µπορείτε να κατεβάσετε ένα λογισµικό που αποθηκεύει αυτόµατατα αρχεία σας online ήσε κάποια εξωτερική συσκευή.

5 Πάρτε φλασάκι
Γιατί: Επειδή σήµερα µπορείτενα κουβαλήσετε ολόκληρη τηδισκοθήκη σας σε µια συσκευή µικρότερη κι από ένα σπιρτόκουτο. Τα φλασάκια είναι ιδανική λύση για να µεταφέρετε τραγούδια, ταινίες, φωτογραφίες και άλλα αρχεία.

Πώς: Απλά επισκεφθείτε ένα κατάστηµα τεχνολογίας και διαθέστε ελάχιστα ή πολλά ευρώ (ανάλογα µε τη χωρητικότητα) για να αγοράσετε ένα USB stick.

6 Εγκαταστήστε δωρεάν antivirus
Γιατί: Επειδή οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους χρήστες έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε η θωράκιση του υπολογιστή σας να κρίνεται επιτακτική. Πώς: Για τους χρήστες των Windows ένα καλό antivirus είναι το Avast Free Antivirus. Οι κάτοχοι Mac µπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το iAntiVirus. 7 Πάρτε επιπλέον φορτιστές
Γιατί: Επειδή µέχρι να έρθει ο ευρωπαϊκός φορτιστήςγια όλες τις συσκευές, δεν πρέπει να διακινδυνεύσετε να σβήσει η συσκευή σας. Πάρτε φορτιστές για το γραφείο, το αυτοκίνητο και το σπίτι.

Πώς: Αναζητήστε αυτό που χρειάζεστε στο Internet ή στα παραδοσιακά καταστήµατα (προτιµήστε τα αυθεντικά αξεσουάρ) σε πολύχαµηλές τιµές.

8Κάντε καλύτερο ντιλ για το κινητό
Γιατί: Επειδή ένα τηλεφώνηµα δεν κοστίζει τίποτα. Αντίθετα,µπορεί να σας προσφέρει πολλά.

Πώς: Τηλεφωνήστε στον πάροχο τηλεφωνίας ή Ιντερνετ στον οποίο έχετε συνδροµή και ρωτήστε για οικονοµικά πακέτα, συνδυασµούς προγραµµάτων και δωρεάν υπηρεσίες ανάλογα µε τις ανάγκες σας. 9 Ρυθµίστε την τηλεόρασή σας
Γιατί: Επειδή είναι κρίµα να µην αξιοποιείτε όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης που αγοράσατε. «Πειράξτε» το χρώµα, τη φωτεινότητα και την αντίθεση για να απολαµβάνετε τέλεια εικόνα.

Πώς: Πηγαίνετε στις ρυθµίσεις της οθόνης και πειραµατιστείτεµέχρι να βρείτε την καλύτερη αναλογία ανάλογα µε το αν βλέπετε ταινίες, σπορ ή παίζετε παιχνίδια.

10 Φτιάξτε ένα δεύτερο e-mail
Γιατί: Επειδή αν σας έχει σπάσει τα νεύρα ο ωκεανός των spam που δέχεστε, µπορείτε νακρατήσετε µια διεύθυνση αποκλειστικά για προσωπική χρήση και να δηµιουργήσετε µια δεύτερηγια τις «δηµόσιες» ενέργειέςσας, όπως τη δηµιουργία λογαριασµών σε κοινωνικά δίκτυα.

Πώς: Επισκεφθείτε µια από τις πολλές δωρεάν υπηρεσίες e-mail, όπως το Gmail, το Yahoo ή το Hotmail.

Filokseno**

 Πηγή: 24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου