Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Διπλασιάζεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Με τον ίδιο φόρο και κατ' επέκταση τιμή θα πωλούνται από τον Οκτώβριο, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, λόγω της ...επικείμενης εξίσωσης του φόρου στα δύο προϊόντα. Κατά συνέπεια, ακριβότερα θα προμηθεύονται τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους, θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια....

Έτσι, από τα μέσα Οκτωβρίου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που σήμερα φτάνει το 0,79 ευρώ το λίτρο, θα “εκτοξευτεί” στο 1,41 ευρώ το λίτρο, καθώς (το πετρέλαιο θέρμανσης) από τις 15 Οκτωβρίου 2011 ως τις 15 Απριλίου 2012 δε θα επιβαρύνεται μεΕιδικό Φόρο Κατανάλωσης 21 ευρώ το χιλιόλιτρο, αλλά με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 412 ευρώ το χιλιόλιτρο, όσο δηλαδή είναι η φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης.

Σημειώνεται πάντως, πως για τις αδύναμες εισοδηματικά τάξης και ιδίως του συνταξιούχους και τους μισθωτούς, θα χορηγηθεί ειδικό επίδομα θέρμανσης, με εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το “Βήμα” 924/01), το επίδομα θα κυμαίνεται στα 400 ευρώ ετησίως και θα χορηγείται σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και σε όσους έχουν κατοικία μέχρι 120 τμ σε “φτωχή” περιοχή της χώρας.

Στόχος του υπουργείου, είναι με την εξίσωση της φορολογίας στα πετρελαιοειδή να μπει τέλος στο λαθρεμπόριο και την παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για κίνηση, που στερούν από το Δημόσιο φόρους άνω των τριών δισ. ευρώ ετησίως.

Filokseno** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου