Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το καλό πρωινό δεν είναι… καλή δίαιτα


Μύθος τελικά ότι «κρατά» το στομάχι

Γερμανοί ερευνητές αμφισβητούν το «γεγονός» ότι με το γερό πρωινό τρώμε λιγότερο στη διάρκεια της ημέρας και, κατά συνέπεια, χάνουμε πιο εύκολα κιλά σε περιόδους δίαιτας. Και για να αποδείξουν (του δικού τους λόγου) το αληθές, ερεύνησαν το ζήτημα και συνέκριναν τον τρόπο διατροφής 380 παχύσαρκων ατόμων και 100 αδύνατων.

Όλοι οι μετέχοντες κρατούσαν ημερολόγιο του τι έτρωγαν (και έπιναν), αλλά κατέγραφαν και τι ώρα το κατανάλωναν...
Μετά από 15 ημέρες, διαπιστώθηκε ότι οι συνήθειες των ατόμων ως προς το πρωινό διέφεραν κατά πολύ τόσο σε ποσότητα όσο και στα είδη των τροφίμων.

Εντούτοις, οι ερευνητές θεώρησαν ως γερό πρωινό ό,τι ξεπερνούσε συνολικά τις 400 θερμίδες και με αυτό το δεδομένο προχώρησαν σε συγκρίσεις. Όσοι, λοιπόν, έτρωγαν αρκετά το πρωί (ροφήματα και τρόφιμα συνολικής θερμιδικής αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 400 θερμίδων), έτρωγαν τελικά το μεσημέρι και το βράδυ ό,τι ακριβώς και οι άλλοι. Επίσης, συγκρίνοντας το διαιτολόγιό των ίδιων ατόμων τις ημέρες που δεν έτρωγαν γερό πρωινό με τις ημέρες που κατανάλωναν 400 θερμίδες, διαπίστωσαν ότι έτρωγαν εξίσου πολύ μεσημέρι και βράδυ ανεξαρτήτως του τι είχαν φάει το πρωί.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι το πλούσιο πρωινό δεν αποτρέπει την κατανάλωση πολλών θερμίδων στη διάρκεια της ημέρας», είπε ο επικεφαλής της έρευνας Volker Schusdziarra από το Κέντρο Επιστήμης της Διατροφής του Μονάχου. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Nutrition Journal».

Πηγή: vita.gr
Filokseno** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου