Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πού θα πηγαίνατε, εάν θέλατε να κρυφτείτε;


ΔΕΙΤΕ: Τα δέκα καλύτερα μέρη του κόσμου

Που θα πηγαίνατε, εάν αύριο ξεσπούσε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Η ερώτηση είναι υποθετική, αλλά η ασφάλεια και η απόσταση από τον «τρελό κόσμο» θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή σας να αλλάξετε χώρα. Εάν θέλετε να μάθετε, ποια είναι τα καλύτερα μέρη που θα μπορούσατε να ζήσετε ελεύθερος, είναι τα εξής:

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία πιθανότατα είναι το πιο απομονωμένο, αλλά αναπτυσσόμενο έθνος στον κόσμο. Δεν έχει σύνορα, ούτε έχθρα με γειτονικούς λαούς, ενώ έχει δημοκρατικό πολίτευμα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά κρυφά μέρη που μπορεί να κρυφτεί κανείς.


Μπουτάν


Βρίσκεται ανάμεσα στα Ιμαλάια και είναι από τις πιο απομονωμένες χώρες του κόσμου. Στο Μπουτάν υπάρχει ισορροπία μεταξύ του αρχαίου πολιτισμού και του μοντέρνου. Ο πληθυσμός, αν και θρησκευόμενος, πιστεύει στις ειρηνικές λύσεις.


Ισλανδία


Η Ισλανδία δεν έχει σύνορα, ενώ έχει απομακρυσμένες τοποθεσίες. Είναι σταθερή σαν χώρα, ενώ δεν έχει εχθρούς. Οι Ισλανδοί είναι χαρούμενοι, ενώ το στον «Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης» βρίσκεται κάθε χρόνο σε υψηλή θέση. Εάν ξεσπάσει Παγκόσμιος Πόλεμος, η Ισλανδία σίγουρα δεν θα έχει λόγο να συμμετάσχει.


Τουβαλού


Στη μέση της Μικρονησίας βρίσκεται το Τουβαλού και είναι από τα πιο ασφαλή μέρη του κόσμου. Είναι η τρίτη αραιοκατοικημένη χώρα στη Γη και η τέταρτη μικρότερη. 


Φινλανδία


Η Φινλανδία έχει ιστορία στην προσπάθειά της να προσπαθεί να μείνει εκτός των πολεμικών συγκρούσεων, είναι μια ουδέτερη χώρα, ενώ είναι στο top 10 των χωρών στον «Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης». Είναι βόρεια, οπότε είναι το ιδανικό μέρος, αν θέλει να εξαφανιστεί κανείς.


Σεϊχέλες


Εκτός από το ότι είναι κατάλληλο μέρος για απομόνωση, καθώς βρίσκεται στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, οι Σεϊχέλες είναι ένα πανέμορφο μέρος για να ζήσει κανείς ξέγνοιαστος. 


Καναδάς


Ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και συνορεύει μόνο με μια, τις ΗΠΑ. Είναι ένα ειρηνικό μέρος, κατάλληλο για να δραπετεύσει κανείς. Επίσης, ο Καναδάς έχει λίγους εχθρούς και είναι πάντοτε στον «Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης».


Παπούα Νέα Γουινέα


Υπάρχουν περιοχές της Παπούας Νέας Γουινέας που ανακαλύπτονται ακόμη. Είναι ορεινό κράτος και από τα πιο απομονωμένα. Είναι από τα μέρη που μπορεί πραγματικά κανείς να μείνει μόνος με τον εαυτό του.


Κόστα Ρίκα


Η Κόστα Ρίκα έχει σταθερό πολίτευμα και πολιτική ουδετερότητας. Είναι επίσης στον «Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης». Παρόλο που είναι στη μέση μιας ταραχώδους περιοχής, είναι κατάλληλη επιλογή.


Ελβετία


Βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις και είναι γνωστή για την ουδετερότητά της. Παρά το ότι συνορεύει με πολλές χώρες είναι ακόμη ένα μέρος που μπορεί κανείς να απομονωθεί. Επίσης, η Αυστρία που συνορεύει με την Ελβετία θεωρείται μέρος για να κρυφτεί κανείς.




Filokseno** 
                                                                 Πηγή: NewsBeast.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου