Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Οι θερμίδες των ποτών που πίνουμε!Ανάλογα με το κάθε ποτό, δεχόμασθε τις ανάλογες θερμίδες...

Πριν αναλύσουμε ορισμένα ποτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα ποτά περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης.

Είναι πλήρως κενά, ως προς τις βιταμίνες - ίχνοστοιχεία - μέταλλα, ιδιαίτερα τα σκληρά ποτά.Όμως, ορισμένα ποτά αποδίδουν ευεργετικές ιδιότητες προς τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως είναι η μπύρα ή το κρασί.

Ανάλογα με τη συχνή ή ακόμη και τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ενδέχεται να καλύψει έως το 1/4 των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.

Να σημειωθεί, ότι 1ml αιθυλικής αλκοόλης αποδίδει 7 θερμίδες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα ποτά, γίνονται πιο παχυντικά αν περιέχουν αναψυκτικό ή χυμούς ή αν συνδυάζονται από 2 ποτά και άνω και τέλος ιδιαίτερα παχυντικά είναι τα coctails.

Μια δόση σκληρού ποτού, τύπου βότκα-τζιν-ρούμι, αποδίδουν 115 θερμίδες.

Μια δόση ποτού τύπου μαρτίνι, αποδίδει 120 θερμίδες.

Η μπύρα αποδίδει περίπου 110 θερμίδες, αλλά προσφέρει ιδιαίτερε ευεργετικά συστατικά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού.

Επίσης, το κρασί αποδίδει διάφορες θερμίδες ανάλογα με το είδος του. To λευκό κρασί, αποδίδει 60 θερμίδες, το κόκκινο 75 θερμίδες και το γλυκό κρασί 140 θερμίδες.

Τα λικέρ, αποδίδουν 100 θερμίδες, όπως και το κονιάκ.

Τέλος, τα παραδοσιακά ποτά, όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά και το ούζο αποδίδουν 150 θερμίδες.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η προσθήκη αναψυκτικού, επιβαρύνει το ποτό κατα 80 θερμίδες και η προσθήκη χυμού κατα 30 θερμίδες.

Επειδή, ποτό χωρίς παρελκόμενα δεν υφίσταται, αξίζει να ξέρουμε ότι ένα μπολ με 10 ξηρούς καρπούς προσφέρει 130 θερμίδες και αν συνοδεύεται με ελιές, οι 6 ελιές προσφέρουν περίπου 40 θερμίδες.

Υ.Γ.

Για τη μέτρηση των θερμίδων ενός ποτού, κρίνεται καλό να γνωρίζουμε τον ιδιαίτερο τύπο, το οποίο εξάγει το ποσό των θερμίδων ενός ποτού. Ποσότητα ποτού επί Βαθμό αλκοόλ διά 100 και το αποτέλεσμα επί 7 {[(Ποσότητα ποτού * Βαθμό αλκοόλ) /100] * }


Πηγήclopyandpaste.blogspot.com

Filokseno** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου