Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Ο “Ζοτς” γύρισε το διακόπτη!»

Ο MVP του Παναθηναϊκού στα δύο πρώτα παιχνίδια του Top-16, Κώστας Τσαρτσαρής, εξηγεί πως ο Ομπράντοβιτς... έκανε τους “πράσινους” να ξεπεράσουν την ήττα από τον Ολυμπιακό και τονίζει ότι “φέτος δεν αστειευόμαστε!”

Μετά την πρώτη εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, μετά από περίπου 4 χρόνια και κάτι και με τον Αλεξάνταρ Μάριτς να έχει τεθεί εδώ και νοκ-άουτ, πολλοί θεώρησαν ότι ο Παναθηναϊκός θα δυσκολευόταν να έχει την ιδανική αντίδραση, όχι τόσο στο πρωτάθλημα όσο στο στην φάση των “16” της Ευρωλίγκα. Παρ’ όλα αυτά, αν εξαιρέσει κανείς τη δύσκολη νίκη () στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του ντέρμπι, με τον Πανελλήνιο στη Λαμία, οι “πράσινοι” επέδειξαν θαυμαστή συγκέντρωση και παίζοντας άμυνα για “σεμινάριο” στην κυριολεξία “διέλυσαν” κατά σειρά τη Λιέτουβος Ρίτας (80-59) και τον ΠΑΟΚ (84-61) εκτός έδρας και χθες, τη Μάλαγα (82-56) εντός έδρας.

Η νίκη επί της αποδεκατισμένης από τα προβλήματα τραυματισμών (δεν έπαιξαν οι Άρτσιμπαλντ, Τρίπκοβιτς κα ο άρρωστος Μακιντάϊρ) ισπανικής ομάδας, έφερε τους πρωταθλητές μόνους πρώτους στην κορυφή του 5ου ομίλου στο Top-16 της διοργάνωσης. Μετά το τέλος του αγώνα, το gazzetta.gr, συνομίλησε με τον Κώστα Τσαρτσαρή (χθες είχε 14π., 8ρ. & 2ασ.), ο οποίος στους δύο αγώνες της φάσης των “16” έχει μ.ο. 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ κι ένα κλέψιμο και σουτάρει με 91% στα δίποντα (10/11) και 85,7% (6/7) στις βολές. Ο 30χρονος διεθνής πάουερ-φόργουορντ μίλησε για την ξεχωριστή βοήθεια που “Ζοτς” παρείχε στους παίκτες μετά το ατυχές αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό και για τις εφετινές διαθέσεις του “τριφυλλιού”.

- Έχοντας διανύσει το 1/3 του Top-16, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αήττητος στην κορυφή του ομίλου του, έχοντας πετύχει δύο “καθαρές” και “επαγγελματικές” με μ.ο. διαφοράς 23,5 πόντους! Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αξιοποίηση της μεγάλης εμπειρίας που έχετε αποκτήσει από τη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης;

«Έχουμε μάθει καλά ότι κάθε παιχνίδι έχει το δικό το τεράστιο ρόλο στον τελικό απολογισμό που θα έχουμε μόλις ολοκληρωθεί η φάση “16”, καμία ομάδα δεν εξασφαλίζει την πρωτιά ή την πρόκριση μόνο με το όνομα της φανέλας και κάθε κατοχή, δηλαδή κάθε πόντος, έχει μεγάλη σημασία, ακόμη κι αν συνδυάζεται και με ήττα! Αν θυμάστε, πριν μερικά χρόνια, είχαμε τερματίσει πρώτοι έχοντας συνολικό ρεκόρ 3 νίκες και 3 ήττες και τα καταφέραμε χάρη στην τελική διαφορά πόντων! Γι’ αυτό και έπρεπε να μπούμε πολύ δυνατά σε αυτά τα παιχνίδια και να δείξουμε στους αντιπάλους, ποιος είναι πραγματικά ο Παναθηναϊκός, να κερδίσουμε φυσικά, αλλά και να αποκτήσουμε ρυθμό για τη συνέχεια...»

- Στη Μάλαγα, πάντως, δεν αφήσατε κανένα περιθώριο...

«Νομίζω ότι δείξαμε από την αρχή τις διαθέσεις μας... Παίξαμε πολύ σκληρή άμυνα, τους κρατήσαμε πολύ χαμηλά στο σκορ, εκμεταλλευτήκαμε και το ότι δεν είχαν πίσω από τον Μπλάκνεϊ άλλη λύση στη θέση του point-guard - αφού ο Μακιντάϊρ ήταν άρρωστος - και σε γενικές γραμμές ακολουθήσαμε στο έπακρο την τακτική και το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει...»

- Το χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό) τρίποντο buzzer-beater του Καλίντ Ελ-Αμίν στη Βιτόρια, μπορεί να εκληφθεί ως δώρο όσον αφορά την μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ τι γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου μας, γιατί έχουμε ακόμη δρόμο στην φάση των “16” και τέσσερα παιχνίδια, με το καθένα ξεχωριστά να έχει τη δική του σημασία για την ομάδα μας. Αυτή την ερώτηση μπορώ να στην απαντήσω στο προτελευταίο ή στο τελευταίο ματς του Top-16...»

- Πάντως, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ήδη γίνει το αφεντικό του ομίλου του και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης...

«Αυτός είναι και ο στόχος... Θέλουμε νίκη σε κάθε παιχνίδι για να δείξουμε ότι φέτος δεν αστειευόμαστε και ότι έχουμε πολύ μεγάλες βλέψεις... Μέσα από τις νίκες, χτίζουμε αυτοπεποίθηση, ρυθμό και αγωνιστική συμπεριφορά και αυτό είναι και το ζητούμενο μακροπρόθεσμα...»

- Πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, φεύγατε από το γήπεδο με “κατεβασμένο το κεφάλι”, λόγω της πρώτης εντός έδρας ήττας από τον “αιώνιο αντίπαλο” μετά από 4 χρόνια... Με δεδομένο ότι αυτή η ήττα ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο, ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Top-16, πως καταφέρατε να έχετε τόσο θετική αντίδραση με 4 συνεχόμενες νίκες... Ποιο ήταν το μυστικό;

«Αυτό είναι αλήθεια... Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, είχαμε πολλά στο κεφάλι μας, επηρεαστήκαμε πολύ και αυτό φάνηκε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στη Λαμία, όπου και δυσκολευτήκαμε αρκετά... Ευτυχώς, όμως, μας βοήθησε πολύ ο προπονητής μας να “γυρίσουμε” τον διακόπτη και καταφέραμε να περάσουμε εύκολα από το Βίλνιους... Αυτό το αποτέλεσμα μας ανόρθωσε ψυχολογικά και μας έδωσε δύναμη για τη συνέχεια...»

- Δηλαδή, τι σας είπε ακριβώς;

«Κάποιες κουβέντες που σε έναν αθλητή παίζουν σπουδαίο ρόλο... Άλλωστε, η συζήτηση στα αποδυτήρια έχει πάντα μία ξεχωριστή βαρύτητα στον ομαδικό αθλητισμό και δεν είναι μόνο τι γίνεται μέσα στις τέσσερις γραμμές! Αυτό είναι ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο βρίσκεται πολύ μπροστά ο προπονητής μας!»




Filokseno** 
 Πηγή:http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου