Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

O George Clooney πάσχει από ελονοσία


Το πραγματικό κόστος της φιλανθρωπίας

Σοκ, αλλά και παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι ο George Clooney πάσχει από ελονοσία. Ο ηθοποιός προσβλήθηκε από την ασθένεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο Σουδάν, στον προσφυγικό καταυλισμό του Darfur, τον οποίο επισκέπτεται πολύ συχνά, καθώς πασχίζει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των προσφύγων της περιοχής.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στην νέα εκπομπή του CNN, την οποία παρουσιάζει ο Piers Morgan, πρώην κριτής του ριάλιτι x-factor, στον οποίο ο Geοrge είπε ότι...το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται και τόσο καλά, γιατί έχει προσβληθεί από ελονοσία.

Aντιμετώπισε μάλιστα με τέτοιο χιούμορ την περιπέτεια της υγείας του, που μετά την αποκάλυψη, πρόσθεσε: «Με είδαν τα κουνούπια έτσι καλοταϊσμένο, νόμιζαν ότι είμαι μπαρ και ήλθαν με τσίμπησαν και μου ήπιαν το αίμα!» Ο πρωταγωνιστής διευκρίνισε ότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και μάλιστα ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που προσβάλλεται από ασθένεια που κόλλησε στον προσφυγικό καταυλισμό

Όπως δήλωσε στο δίκτυο TMZ μάλιστα, «αυτό δείχνει πως με την κατάλληλη αγωγή, η πιο θανατηφόρος κατάσταση στην Αφρική μπορεί να μειωθεί σε δέκα κακές μέρες, αντί να καταδικαστούν αυτοί οι άνθρωποι με θανατική ποινή»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον τους τελευταίους τρεις μήνες, ο Clooney έχει πάει δύο φορές στο Σουδάν, αψηφώντας τόσο τα υγειονομικά, τόσο και τα πολιτικοστρατιωτικά δεδομένα της περιοχής, που ενδεχομένως να του στοιχίσουν ακόμη και την ίδια του την ζωή. «Πιστεύω ότι τα άσχημα πράγματα εδώ έχουν φως στο βάθος του τούνελ τους. Από το 2005 εργάζομαι για τους ανθρώπους εδώ και δεν θα τους εγκαταλείψω για τίποτα στον κόσμο», δήλωσε πριν από λίγο καιρό στην εφημερίδα Global Post.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο, τουλάχιστον 250 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από ελονοσία, από τα οποία ένα εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν την ζωή τους. Στην Αφρική, το 20% των παιδικών θανάτων οφείλεται στην εν λόγω ασθένεια.


πηγή: star.gr
    Filokseno** 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου