Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κοιμηθείτε γιατί χανόμαστε


Σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει η έλλειψη ύπνου

 Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων αδυνατούν να έχουν έναν καλό βραδινό ύπνο. Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων το 60% των ενηλίκων παραδέχονται ότι σπάνια καταφέρνουν να κοιμηθούν έξι ή επτά ώρες κάθε βράδυ.

Επίσης, το ένα τρίτο των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι υποφέρουν από αϋπνία...


 Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, έλλειψη συγκέντρωσης και ανικανότητα για διεκπεραίωση απλών καθημερινών εργασιών.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 5.300 ανθρώπους όσοι πάσχουν από αϋπνίες, εμφανίζουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σχέσεις τους. Και δεν είναι μόνο η αϋπνία καθώς το ένα τέταρτο των ενηλίκων αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως το τρίξιμο των δοντιών στη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνούν το βράδυ.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά θα έπρεπε να ενημερώνονται στο σχολείο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη ύπνου. Στους ενήλικες συστήνουν να κοιμούνται τουλάχιστον πέντε ώρες χωρίς διακοπή εάν θέλουν την επόμενη μέρα να είναι σε θέση να συγκεντρωθούν και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.


Filokseno**
Πηγή: NewabeAst

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου