Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σερφάρετε οικολογικά!

 Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια στον υπολογιστή σας

 

Αν έχετε οικολογική συνείδηση τότε θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε ακόμα και όταν κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή για να περιηγηθείτε στον κυβερνοχώρο.

Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνει με το μέγεθος και την ανάλυση της οθόνης. Επομένως αγοράστε τη μικρότερη δυνατή επίπεδη οθόνη (καταναλώνει πολύ μικρότερη ενέργεια) ή πάρτε λάπτοπ που χρησιμοποιεί μόνο 15 με 25 Watt σε σχέση με 400 Watt του σταθερού υπολογιστή.



Οι προφυλάξεις της οθόνης δεν εξοικονομούν ενέργεια. Οι οθόνες χρησιμοποιούν μέχρι το 70% της ενέργειας των υπολογιστών. Ενεργοποιείστε τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας που επιτρέπει στον υπολογιστή να εισέλθει σε λειτουργία αναμονής όταν δεν χρησιμοποιείται. Η χρήση της λειτουργίας αναμονής μπορεί να μειώσει την ενεργειακή κρίση κατά 70% κι εσείς να εξοικονομήσετε 8 –12 ευρώ το χρόνο.

Απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας μετά από ώρες στην αναμονή. Κλείνετε πάντα την οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Βγάζετε τις συσκευές από την πρίζα όταν ολοκληρωθεί η φόρτισή τους. Αν παραμείνουν συνδεδεμένες, παρόλο που έχουν φορτιστεί, εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια χωρίς λόγο.

Προσέχετε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Αν έχετε βάλει το λάπτοπ σας στην πρίζα βγάλτε την μπαταρία του για να μην υποστεί χωρίς λόγο τις υψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας του υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιείτε αποτελεσματικότερα τις μηχανές αναζήτησης. Το internet προσφέρει μια απέραντη ποσότητα πληροφοριών αλλά και πολλά «σκουπίδια». Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν γίνεται πιο ακριβείς στη διατύπωση των αιτημάτων που κάνετε στις μηχανές αναζήτησης ώστε να βρείτε γρηγορότερα αυτό που ζητάτε εξοικονομώντας χρήμα αλλά και ενέργεια. Έχετε κατά νου ότι μία αναζήτηση στο Google προκαλεί κατανάλωση ενέργειας αντίστοιχη με μίας λάμπας που λειτουργεί για μία ώρα.

Αποφεύγετε τον διασκορπισμό των δεδομένων σε άλλα μέσα. Για παράδειγμα αν κατεβάζετε αρχεία μουσικής από το internet αφήστε τα στο σκληρό δίσκο σας και μην τα αποθηκεύετε σε δισκάκια, cd ή dvd.

Προτιμάτε τις γρήγορες συνδέσεις. Μία γρήγορη σύνδεση ADSL σας εξοικονομεί χρόνο και κατ’ επέκταση ενέργεια κατά το κατέβασμα μεγάλων αρχείων.

Κλείνετε το router σας όταν τελειώνετε το σερφάρισμα. Όσο κι αν δεν του φαίνεται καταναλώνει αρκετό ρεύμα ακόμη κι αν δεν είστε online.

Πηγή: όμορφα μυστικά

Filokseno**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου