Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Ο βασιλιάς είναι γυμνός – αλλά κάποιος θα πρέπει να του το πειΣε μια χώρα που φημίζεται διεθνώς ως το βασίλειο της ατιμωρησίας, της ανομίας, των σκανδάλων, και της διαφθοράς.
Σε μια χώρα όπου οι θάνατοι από τροχαία κάθε εβδομάδα είναι περισσότεροι από τους αντίστοιχους σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

Σε μια χώρα που αυτήν την εποχή ζει μια από τις χειρότερες κρίσεις της, όντας υποταγμένη στο ΔΝΤ, και στους ξένους κερδοσκόπους επενδυτές.
Σε μια χώρα όπου τα χαστούκια στους απλούς πολίτες διαδέχονται το ένα το άλλο, και όπου το φως στο τούνελ ούτε σαν μακρινό όραμα δεν υπάρχει…
Σε αυτή την χώρα, λοιπόν,  οι κυβερνώντες είναι αλλού. Δεν έχουν καμία πλέον σχέση με τη καθημερινότητα των «υπηκόων» τους. Αντί να ασχοληθούν με τις ουρές στα συσσίτια,τα σκουπίδια στους δρόμους, την αθλιότητα των νοσοκομείων, την καλπάζουσα εγκληματικότητα, την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στις δημόσιες υπηρεσίες, την φοροδιαφυγή των πλουσίων, την ανεργία των νέων, την παραπαιδεία, τα κλειστά φαρμακεία, και χίλια άλλα παρόμοια καθημερινά βάσανα, τα βάζουν με τους …. καπνιστές.
Ρε παλικάρια της κυβέρνησης, τα είπαμε από εδώ χιλιάδες φορές. Είναι δυνατόν σε μια περίοδο απόλυτης οικονομικής δυσπραγίας, εσείς να κόβετε δουλειά από τα καταστήματα εστίασης, τα μπαρ, τα καφέ κλπ; Από αυτά δηλαδή που είναι τα μόνα που έμειναν ακόμη ανοιχτά, και από τα οποία ζουν οικογένειες, και από τα οποία περιμένετε να εισπράξετε φόρους; Είναι δυνατόν;
Επειδή δηλαδή, λόγων των εμμονών του, ο πρωθυπουργός τη χώρας αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα Coolsville, εμείς θα το ανεχτούμε; Δεν βρίσκεται κανείς να του φωνάξει: «Ψιτ, μεγάλε, τι κάνεις;» Δεν βρίσκεται κάποιος να αλαλάξει: «Ρε παιδιά, ο βασιλιάς είναι γυμνός»;
Δεν βλέπει κανείς ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν είναι και εύκολο να εφαρμοστεί; Κανείς δεν αντιλαμβάνονται, εκεί στα υψηλά πατώματα της κυβέρνησης, ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος αντενδείκνυται στην ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης και της εισροής εσόδων στα δημόσια ταμεία; Εκτός κι αν περιμένουν να βγάλουν λεφτά από τα πρόστιμα. Καλάααα….
Μέχρι και Παναγιώτης Ψωμιάδης, περιφερειάρχης πλέον, το έπιασε το ζήτημα σε σωστή βάση, και έβγαλε ανακοίνωση με την οποία προτείνει το αυτονόητο. Το διαχωρισμό δηλαδή των εν λόγω  μαγαζιών σε καπνιζόντων και μη. Έτσι απλά. Σιγά δηλαδή το αυγό του Κολόμβου, που χρειάζεται οικονομετρικές αναλύσεις για να λυθεί. Και μη μου πει κανείς ότι η  κυβέρνηση πάνω από όλα ενδιαφέρεται για την υγεία μας. Αν ήταν έτσι, θα είχε λύσει δεκάδες άλλα πολύ πιο άμεσα προβλήματα, και δεν θα είχε σχίσει και  το καλσόν….


Filokseno**
 Πηγή: AntiNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου