Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Οι Βίκινγκς κατακτούν το διάστημα



Το πρώτο «ερασιτεχνικό» διαστημόπλοιο

Κάποτε οι Βίκινγκς, αυτοί οι φοβεροί υπερβόρειοι θαλασσοπόροι φημίζονταν για τις τολμηρές εξερευνητικές αποστολές στις θάλασσες όλης της γης. Τώρα, στην αυγή του 21ου αιώνα οι απόγονοι των Σκανδιναβών εξερευνητών ετοιμάζονται να κατακτήσουν και το αχανές διάστημα.

Δύο δανοί λάτρεις του διαστήματος αποφάσισαν να κατασκευάσουν τον δικό τους πύραυλο και να κάνουν πραγματικότητα το μεγάλο τους όνειρο: ένα ταξίδι πέρα από τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα ο χειροποίητος πύραυλος τους, μήκους εννέα μέτρων και πλάτους 63 εκατοστών, θα εκτοξευθεί από μία πλωτή πλατφόρμα στη Βαλτική.

Χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια σκληρής δουλειάς από τους μηχανικούς Κρίστιαν φον Μπένγκστον και Πέτερ Μάντσεν για την κατασκευή του πρώτου ερασιτεχνικού διαστημικού πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς ανθρώπων. «Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι τα διαστημόπλοια δεν είναι αποκλειστικότητα των μεγάλων βιομηχανιών, όπου τα πάντα κατασκευάζονται από τιτάνιο σε αποστειρωμένα δωμάτια από ανθρώπους με λευκές στολές. Θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο πιο ανθρώπινο πρόσωπο στα ταξίδια προς το Διάστημα», δήλωσαν οι δύο μηχανικοί.

Ο πύραυλος «Ηybrid Εxo Αtmospheric Τransporter» ή πιο απλά «Ηeat 4», θα ξεκινήσει τη διαστημική του πτήση από τη νήσο Μπόρνχολμ της Δανίας, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου