Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μεγαλώνοντας Αγόρια - Κορίτσια, Οι διαφορές στην φυσική τους ανάπτυξη


Δείτε τις Διαφορές τους...




Ταυτότητα του φύλου
Τα παιδιά αρχίζουν να αυτοπροσδιορίζονται είτε είναι αγόρι ή είναι κορίτσι ήδη από 18 μηνών. Αλλά είναι στην ηλικία μεταξύ 2 και 6, όταν αρχίζουν να ταυτίζονται με τους άλλους του φύλου τους.


Σωματική ανάπτυξη


Τα στάδια ανάπτυξης στην παιδική ηλικία και την εφηβεία, τα αγόρια και τα κορίτσια μεγαλώνουν σε ύψος και σε βάρος περίπου με τον ίδιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό. Δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων μέχρι το δημοτικό σχολείο, όταν τα κορίτσια αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ύψος πολύ πιο γρήγορα, αν και τα αγόρια θα τα φθάσουν και θα τα ξεπεράσουν μέσα σε λίγα χρόνια.


Δεξιότητες
Κινητικές δεξιότητες δείχνουν να έχουν τα αγόρια(τρέξιμο, άλμα, εξισορρόπηση) και τείνουν να τα αναπτύσσουν ελαφρώς ταχύτερα από τα κορίτσια, ενώ οι λεπτές κινητικές ικανότητες (που κατέχουν ένα μολύβι, γραφή) είναι δεξιότητες που κατέχουν την πρωτιά τα κορίτσια. Γι' αυτό συχνά τα κορίτσια δείχνουν ενδιαφέρον για την τέχνη (ζωγραφική, χρωματισμός, βιοτεχνία) πριν από τα αγόρια.


Τα Αγόρια, είναι επίσης περισσότερο σωματικά επιθετικά και παρορμητικά, που αποκαλύφθηκε από μελέτες που έγιναν του εγκεφάλου τους. Το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου ανάβει περισσότερο για τα αγόρια, όταν βρίσκονται σε κάποιο κίνδυνο. Αυτό δεν έχει να πει ότι τα κορίτσια δεν είναι ενεργά για την ανάληψη κινδύνων, μόνο ότι κατά μέσο όρο τα αγόρια είναι περισσότερο.


Λεκτικές δεξιότητες


Τα αγόρια καθυστερούν να μιλήσουν από ότι τα κορίτσια, και τα αγόρια χρησιμοποιούν και πιο περιορισμένο λεξιλόγιο.


Τουαλέτα εκπαίδευση


Τα κορίτσια είναι εκπαιδευμένα να μάθουν την εκπαίδευση της τουαλέτας πολύ πιο νωρίτερα από ότι τα αγόρια κατά μέσο όρο, αν και είναι ασαφές κατά πόσον αυτό οφείλεται σε φυσικές διαφορές ή διαφορές στην κοινωνικοποίηση.

Πηγή http://eimaimama.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου