Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ πρέπει να αλλάξουν ριζικά»



Η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως στην Παιδεία δε χωράνε «μπαλώματα»

Τουλάχιστον, τετρακόσιες προτάσεις έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα πανεπιστήμια, δήλωσε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

«Πολλά πανεπιστήμια» είπε η υπουργός «έχουν εκφράσει σοβαρές θέσεις και υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από νεολαιίστικές οργανώσεις». Και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν δογματισμοί στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά «δεν μπορούμε και να κάνουμε μπαλώματα στο σύστημα».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: «Τα πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά προς την κατεύθυνση που έχουν αλλάξει στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης».

Η υπουργός είπε ακόμη ότι θα παρουσιάσει στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) το έργο του υπουργείου και πρόσθεσε: «Στην Παιδεία πρέπει να υπάρχει συνολική εικόνα και να μην γίνονται αποσπασματικές αλλαγές». Μίλησε όμως και για το εξεταστικό σύστημα τονίζοντας: «Το θέμα της εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί με οικονομικούς όρους. Η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μέχρι σήμερα δεν ακολουθεί καμία λογική. Έχουμε ζητήσει από όλα τα Πανεπιστήμια να μας δώσουν τον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να εκπαιδεύσουν με βάση παιδαγωγικά κριτήρια και κριτήρια ποιότητας».

Και η υπουργός κατέληξε: «Υπάρχουν Σχολές όπου ο αριθμός των εισακτέων σχεδόν διπλασιάστηκε, σε μια χρονιά, χωρίς καμία λογική. Επίσης, υπάρχουν Τεχνολογικά Ιδρύματα, στα οποία ενώ δεν υπήρχε πέρυσι η βάση του 10, δεν συμπλήρωσαν ούτε το μισό του αριθμού των εισακτέων. Άρα υπάρχει ανορθολογισμός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Η σωστή διαχείριση των εισακτέων πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με επιλογές ποιότητας, αλλά και με τις διεξόδους που δίνουμε στα παιδιά».

Filokseno**
 Πηγή: NewsBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου