Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η 16χρονη κοπέλα που δεν μεγαλώνει...


Αίσθηση προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη η 16χρονη κοπέλα που δεν... μεγαλώνει.
Πρόκειται για την Brooke Greenberg που έχει το μέγεθος βρέφους και την πνευματική ηλικία νηπίου, αν και είναι ήδη 16 ετών. Η ιατρική επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει την περίπτωση και ψάχνει στην ιστορία της να βρει το μυστικό της νεότητας, ενδεχομένως και της αιωνιότητας.

Το σώμα της Brooke δεν αναπτύσσεται ενιαία, αλλά σαν ανεξάρτητα κομμάτια χωρίς κανέναν συγχρονισμό μεταξύ τους. Ωστόσο το κορίτσι δεν πάσχει από κάποιο γενετικό σύνδρομο ή κάποια ανωμαλία χρωμοσωμάτων που να εξηγεί αυτή την αδυναμία ανάπτυξής της. Σε μια πρόσφατη εργασία που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Mechanisms of Ageing and Development», αναφέρεται ότι η Brooke που έχει ακόμη τα πρώτα της δόντια, τα οστά της έχουν ηλικία μόλις δέκα ετών ενώ ο εγκέφαλός της ελάχιστη ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα μόνα επάνω της που μεγαλώνουν φυσιολογικά είναι τα μαλλιά και τα νύχια της

Η 16χρονη ζυγίζει 10 κιλά και έχει ύψος περίπου 60 εκατοστά. Δεν μπορεί να μιλήσει αλλά γελάει όταν είναι χαρούμενη και αναγνωρίζει τα πρόσωπα γύρω της. Κάνει μωρουδίστικους ήχους.Οι γονείς και οι τρεις αδελφές της, της δείχνουν στοργή και αγάπη, ενώ εμφανίζονται ενθουσιασμένοι με την πιθανότητα κάποια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη να ανακύψει από την περίπτωση της Brooke σε σχέση με τα μυστικά της ζωής και της νίκης επί του θανάτου. Όπως αποτυπώνεται στα φωτογραφικά άλμπουμ της οικογένειας, όλοι μεγαλώνουν και γερνάνε εκτός από την Brooke.



Ένα άλλο χαρακτηριστικό της περίπτωσης της Brooke Greenberg είναι ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της αντιμετώπισε πολλές ιατρικές περιπτώσεις, από ορισμένες από τις οποίες θεωρείται θαύμα ότι ξέφυγε αλώβητη. Ξεπέρασε εγχειρήσεις για πολλαπλά έλκη στομάχου, υπέστη συγκοπή, έπεσε σε λήθαργο που διήρκεσε 14 ημέρες ξεπέρασε εγκεφαλικό, και τέλος εμφάνισε όγκο στον εγκέφαλο αναγκάζοντας τους γονείς της να κάνουν ετοιμασίες κηδείας. «Είχαμε προετοιμαστεί για το θάνατο του παιδιού μας» λέει ο πατέρας της Brooke, «λέγαμε τα αντίο μας και μετά μαθαίναμε ότι ο όγκος εξαφανίστηκε και ότι η κόρη μας είναι και πάλι υγιής, έτσι, χωρίς καμία εξήγηση».



Οι γιατροί που την παρακολουθούν αγνοούν πλήρως τόσο τον λόγο των συχνών ξαφνικών ασθενειών όσο και αυτόν των ξαφνικών αυτομάτων ιάσεων της 16χρονης. Κανένας δεν γνωρίζει πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να ζήσει. Γεγονός είναι ότι το κοριτσάκι βρίσκεται στο επίκεντρο επιστημονικών μελετών και δικαιολογημένα απασχόλησε περιοδικά όπως το «Νewsweek» αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως αυτή του αμερικάνικου ABC ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου