Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Αγοράκι 2 ετών καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα! Βίντεο


Καπνίζει σαν θεριακλής, κάνοντας 40 τσιγάρα την ημέρα και είναι μόλις... 2 ετών: ο λόγος για τον Ardi Rizal από την Ινδονησία, που έχει ξεσηκώσει παγκόσμια ανησυχία και κατακραυγή με τον εθισμό του στο κάπνισμα!



Ο μικρός ξεκίνησε την βλαβερή αυτή συνήθεια όταν ο 30χρονος πατέρας του, Mohammed, του έδωσε για... πλάκα ένα τσιγάρο σε ηλικία 1,5 έτους.


Πλέον, ο Ardi δεν αντέχει αν δεν καπνίσει τα 40 τσιγαράκια του κάθε μέρα, χωρίς να έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις στην μάρκα!


Εκτός από την υγεία του 2χρονου αγοριού, η συνήθεια αυτή βλάπτει και την τσέπη των φτωχών γονιών του, που χρειάζονται περίπου 4 βρετανικές λίρες καθημερινά σε μια περιοχή όπου το ανώτατο μηνιάτικο είναι 69 λίρες.


«Είναι απόλυτα εξαρτημένος από το τσιγάρο», λέει η 26χρονη μητέρα του Diana, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον βοηθήσει να κόψει το κάπνισμα. Όπως προσθέτει, όμως, όταν ο 2χρονος δεν καπνίσει αρχίζει να ουρλιάζει και χτυπά με δύναμη το κεφάλι του στον τοίχο!


Από την πλευρά του, πάντως, ο πατέρας εμφανίζεται... αδιάφορος! Μάλιστα, απέρριψε πρόταση επιστημόνων να αγοράσουν αυτοκίνητο στην οικογένεια αν ο μικρός κόψει το κάπνισμα, λέγοντας πως ο γιος του του φαίνεται υγιέστατος!


Πάντως, ο Ardi είναι μόνο ένα από τα ανήλικα που καπνίζουν στην Ινδονησία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 25% των παιδιών ηλικίας 3 έως 15 ετών κάνουν τουλάχιστον 1 τσιγάρο καθημερινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου