Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών




Αν τρελαίνεσαι για τα μανιτάρια και θες μια ελαφριά μακαρονάδα, ιδιαίτερα τώρα που είναι καλοκαίρι, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσένα.............




Χρονος προετοιμασιας 30 λεπτα

Συστατικά
450 γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης (Διάλεξε όποιο ζυμαρικό σου αρέσει καλύτερα)
200 γρ μανιτάρια (προτίμησε τα φρέσκα)
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. πελτέ
1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλυτζάνι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Παρμεζάνα ή όποιο τριμμένο τυρί επιθυμείς για γαρνίρισμα
Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος
1
Ψιλόκοψε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα.
2
Βάλε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρε τα λαχανικά σου (κρεμμύδι,καρότο, σκόρδο) μαζί με τα μυρωδικά σου και λίγο αλάτι
3
Πρόσθεσε τα μανιτάρια σε φέτες ή ψιλοκομμένα και τον πελτέ και άφησε για ακόμη πέντε λεπτά.
4
Σβήσε την σάλτσα σου με το κρασί και πρόσθεσε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Άσε την σάλτσα να πάρει βράση περίπου 10 λεπτά.
5
Βράσε τα ζυμαρικά σου και συνόδευσέ τα με την σάλτσα μανιταριών και τριμμένο τυρί

Αν ψιλοκόψεις τα μανιτάρια τότε η σάλτσα σου θα γίνει σαν κιμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου