Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μέτρα καταστολής για να ανοίξει χώρος στις μπίζνες


Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη λεγόμενη προστασία του «ιστορικού κέντρου», συζήτησε χτες το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Δίνοντας το στίγμα, ο πρωθυπουργός επισήμανε εισηγητικά ότι η Αθήνα πρέπει να γίνει «πιλότος» σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους για τα κοινωνικά προβλήματα. Το κέντρο της πρωτεύουσας, τόνισε χαρακτηριστικά, «πρέπει να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό». ............
Πίσω από τις κυβερνητικές εξαγγελίες κρύβεται η επιδίωξη μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να πατήσουν πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που γεννάει η πολιτική τους και να «ξεκαθαρίσουν» το κέντρο της Αθήνας, όπως και άλλες περιοχές, με στόχο να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δράση. Με το ίδιο όχημα, η κυβέρνηση προωθεί και την «αποστείρωση» του κέντρου από κάθε εργατική κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να επιβάλει γενικευμένο σιωπητήριο στους εργαζόμενους και το λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του ο υπουργός έκανε λόγο για «εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα» με κεντρικότερο αυτών, την «αύξηση της παραβατικότητας». Μάλιστα, παρουσίασε το Πόρισμα της Επιτροπής που ασχολήθηκε με το θέμα της «αποκατάστασης της εικόνας του ιστορικού κέντρου» και στάθηκε στις ειδικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου και όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, «στοχεύουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, της πορνείας» κ.ά.

Χαρακτηριστικό του πορίσματος είναι οι αναφορές του σε σχέδιο τριών σημείων, άμεσης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης δράσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σημαντικότερα σημεία του είναι η δημιουργία ενός αστυνομικού σώματος ήπιας καταστολής, που θα ασχολείται αποκλειστικά με το κέντρο της Αθήνας και θα συνεργάζεται ή ακόμα και θα έχει στο δυναμικό του αλλοδαπούς.

Παράλληλα, επισημαίνεται η ανάγκη καταπολέμησης του παραεμπορίου - συνέχιση δηλαδή των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. με άλλους φορείς πάνω σε αυτόν τον τομέα - αλλά και εντατικοποίηση των επιχειρήσεων του δήμου (με τη συνδρομή της Αστυνομίας) στις επιχειρήσεις - «σκούπα» που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, με πρόσχημα τον καθαρισμό κτιρίων στα οποία στοιβάζονται οι μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ολα τα παραπάνω, εν μέσω καλοκαιριού, δείχνουν το στόχο που υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης για μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο. Αλλωστε, βασικός σκοπός είναι η συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία στηρίχθηκε στις αποφάσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο πως οι «ειδικές δράσεις» της ΕΛ.ΑΣ., πάνω στις οποίες στηρίχτηκε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και θριαμβολόγησε για τη μέχρι τώρα παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, έχουν κύριο στόχο τους μετανάστες.
 
http://athensgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου