Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

"Πάγωσαν" μωρό για να το σώσουν!"


"Ένα μωρό μόλις 16 εβδομάδων, σώθηκε σαν από θαύμα, όταν χρειάστηκε να το "παγώσουν" οι γιατροί στην κυριολεξία, για τέσσερις ημέρες.


Ο μικρός Φίνλει Μπάρτον εισήχθη σε νοσοκομείο του Νιουκάστλ της βόρειας Αγγλίας, λόγω γενετικής πάθησης στην καρδιά κατά την οποία η κύρια αρτηρία της καρδιάς στενεύει. Αξίζει να σημειωθεί οτί οι παλμοί...



του μώρου έφταναν σε 200 το λεπτό, καθιστώντας έτσι δύσκολη έως και ανέφικτη την αναπνοή του μωρού.



Μετά από ανεπιτυχή επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε και παρουσίασε επιπλοκές στην λειτουργία της καρδούλας του, οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν ότι η θερμοκρασία του σώματος θα πρέπει να μειωθεί.

Έτσι λοιπόν μείωσαν στους 33.4C την θερμοκρασία από το μικρό σωματάκι του (φυσιολογική θερμοκρασία ενός μωρού είναι 37C), ώστε να σταθεροποιήσουν τους παλμούς της καρδιάς. Στη συνέχεια, οι γιατροί σύνδεσαν τον Φίνλει με εξωτερικό βηματοδότη.Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να σώσουν τη ζωούλα του!



Μετά από δώδεκα ημέρες νοσηλείας το μωράκι αναρρώνει πλέον σπίτι του, στην ζεστή αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά!



Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Λίνκ Ντόνα-Έμερι-Μπάρτον, μητέρας του μωρού:



"Ήταν πολύ τρομακτικό. Η καρδιά του χτυπούσε πολύ γρήγορα. Νομίζαμε ότι θα τον χάναμε!. Η διαδικασία της ψύξης φάνηκε να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και μετα από τέσσερις μέρες η καρδούλα του χτυπούσε φυσιολογικά"."

http://mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου