Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Κυκλοφόρησε στο Χονγκ Κονγκ βιβλίο που επικρίνει τον Κινέζο πρωθυπουργό

Ένα βιβλίο που επικρίνει τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο πωλείται από τη Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία του Χονγκ Κονγκ, παρά τις απειλές του Πεκίνου ότι θα φυλακίσει τον συγγραφέα του, τον διαφωνούντα Γιου Τζίε.

Ο 36χρονος Γιου Τζίε, συγγραφέας του βιβλίου 
Ουέν Τζιαμπάο, ο καλύτερος Κινέζος ηθοποιός εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τον Ιούλιο ανακρίθηκε από την Κρατική Ασφάλεια για τέσσερις ώρες στο Πεκίνο, όπου τον απείλησαν ότι θα φυλακιστεί αν εκδοθεί το βιβλίο του.

«Δεν έχουν υπάρξει πιέσεις ή παρεμβάσεις [στην έκδοση του βιβλίου)", δήλωσε από τη μεριά του ο Μπάο Που, διευθυντής του εκδοτικού οίκου Hong Kong New Century Press.

Σύμφωνα με τον Γιου Τζίε, αν και ο Ουέν Τζιαμπάο έχει καλή εικόνα τόσο στην Κίνα  -όπου τον αποκαλούν «παππού Ουέν»- όσο και στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα είναι αντίθετος με κάθε είδους πολιτική μεταρρύθμιση, ενώ έχει αυξήσει σημαντικά και τις εξουσίες της μυστικής αστυνομίας.

«Σε ό,τι έχει κάνει ο Ουέν Τζιαμπάο από τότε που ανέλαβε την εξουσία, δεν έχει παρά ένα στόχο: να 'παίζει' ένα ρόλο. Γνωρίζει ότι το παλιό του αυτοκίνητο, το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, τελικά θα καταρρεύσει» αναφέρει ένα απόσπασμα του βιβλίου.

«Ο ίδιος δεν έχει ούτε το χάρισμα, ούτε την ικανότητα να σταματήσει το αυτοκίνητο ή να του αλλάξει πορεία [...] Το αποτέλεσμα είναι ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συμπεριφέρεται σαν μία μαριονέτα και να το κάνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα» συνεχίζει.

Τα βιβλία του Γιου, που επικρίνουν την κινεζική κυβέρνηση, έχουν απαγορευθεί στην Κίνα από το 2004, όμως διατίθενται τόσο στο Χονγκ Κονγκ, όσο και στην Ταϊβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου