Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι 109 πόντοι και οι... 1.267 ασίστ!

Οι 109 πόντοι και οι... 1.267 ασίστ!


Λίγο απ’ όλα είχε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο! Σκορ, θέαμα και ρεκόρ! Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Όπου σκορ το αστρονομικό 109-55 των «πρασίνων» σε βάρος των Νεοσμυρνιωτών...

Όπου θέαμα εντυπωσιακά καρφώματα και φάσεις βγαλμένες από μια καλοδουλεμένη ομάδα, που οι αυτοματισμοί αποτελούν στοιχείο της... καθημερινότητάς της. Οπου ρεκόρ, συμπληρώστε ένα όνομα. Δημήτρης Διαμαντίδης! Υπήρχε κανείς που να πόνταρε ότι δεν θα μοίραζε τέσσερις ασίστ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο; Μόνο στην περίπτωση που δεν θα τον χρησιμοποιούσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...Ομως, από τη στιγμή που ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα, ο προπονητής των «πρασίνων» θέλει τους παίκτες να έχουν ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια τους. Αρα και το ρεκόρ του αρχηγού ήταν θέμα χρόνου. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τις έξι ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι έφτασε τις 1.267 στην καριέρα του και έγινε ο καλύτερος πασέρ στην ιστορία της Α1.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Αγγελος Κορωνιός με 1.264 τελικές πάσες, αλλά μετά το χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο, η κορυφή της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας άλλαξε χέρια. Και χωρίς να ιδρώσει. Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι και το φετινό πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων.
Η διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες είναι χαώδης και δεν θυμίζει σε τίποτα τις εποχές που ο Πανιώνιος δυσκόλευε τους «πράσινους» σε κάθε τους επίσκεψη στο ΟΑΚΑ. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Κάθε... πέρσι και καλύτερα. Θέλετε να ρίξετε μια ματιά στα στατιστικά;
Εχουμε και λέμε: Ο Παναθηναϊκός πήρε 51 ριμπάουντ έναντι 17 (!) του Πανιωνίου, είχε 35/57 δίποντα έναντι 16/36 του Πανιωνίου, ενώ σε όλο το ματς σούταρε όλα και όλα έξι τρίποντα! Χαώδης και η διαφορά στις βολές με τους «πράσινους» να εκτελούν 42 έναντι 16 των «κυανέρυθρων».
Οσο για το σκορ; Ολοένα και έπαιρνε αστρονομικές διαστάσεις! ΟΠαναθηναϊκός είχε... καθαρίσει την μπουγάδα από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και πήρε διαφορά 18 πόντων (32-14) χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα του Ρομέιν Σάτο. Ο Κεντροαφρικανός είχε σημειώσει 11 από τους 17 πόντους των «πρασίνων» τη στιγμή που ο δείκτης του σκορ έφτασε στο +10 (17-7) μόλις στο 5ο λεπτό.
Η συνέχεια αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και οι γηπεδούχοι φρόντισαν να στήσουν το δικό τους πάρτι. Ακόμα και τη στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκούρασε πολλούς παίκτες της ομάδας, η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 20 πόντους. Το αντίθετο. Εκτοξεύθηκε και στους... 30 (54-24) λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους, ενώ σημειώθηκε και νταμπλ σκορ στο 88-44!!
Να σημειωθεί ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το καλύτερο δώρο στον Φώτη Ζούμπο για την ονομαστική του εορτή, αφού του εμπιστεύτηκε χρόνο συμμετοχής από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Να σημειωθεί ότι χειροκροτήθηκε θερμά και ο Μίλος Βούγιανιτς, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2006-2007.
Τα δεκάλεπτα: 32-14, 58-24, 86-44, 109-55
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):  Τέπιτς 10, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 12, Φώτσης 10, Σάτο 16, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 6 (1), Βουγιούκας 12, Καλάθης 13, Μπόγρης 5, Καϊμακόγλου 11, Ζούμπος 2.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας):  ΜακΛίοντ 23 (4), Αθανασούλας 2, Βούγιανιτς 4, Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 6, Μπατής 2, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 4, Ιωάννου 2, Κόβιλ 4, Παραγιός 2, Μπάρλος 2. 
Filokseno** 
 Πηγή:sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου