Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Audi και Lamborghini σχεδιάζουν μαζί



Το αντίπαλο δέος για την Porsche

Η Audi σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να προσθέσει ένα νέο μοντέλο που θα ολοκληρώσει την γκάμα της.


Και τι λείπει από τη γκάμα της φίρμας; Ένα πολυτελές τετράθυρο σπορ σεντάν, με το οποίο η φίρμα θα αντιπαρατεθεί στην ανταγωνισμό έτσι όπως αυτός ορίζεται από μοντέλα όπως η Panamera της Porsche , η Mercedes-Benz CLS και η πολυαναμενόμενη έκδοση παραγωγής της BMW GranCoupé (στις αρχές του 2012). 




«Το ζήτημα της παραγωγής του τετράθυρου σπορ σεντάν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα. Όμως το όλο σχέδιο προχωρά τόσο στον τομέα της σχεδίασης και εξέλιξης του αυτοκινήτου, όσο και στο ζήτημα της οικονομοτεχνικής υποδομής» αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Autocar, υποστηρίζοντας πως οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi.


Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην τρέχουσα πλατφόρμα του Α8 και θα μπορούσε αργότερα να χρησιμεύσει ως βάση για την Lamborghini Estoque. Η ιδέα ακούγεται παρόμοια με αυτό που συνέβη με το Audi R8 και την Lamborghini Gallardo. Δύο supercar τα οποία αναπτύχθηκαν από κοινού, προκειμένου να μειωθεί το κόστος.


Παρά το γεγονός πως τα δύο μοντέλα είναι του ίδιου χαρακτήρα και άκρως ανταγωνιστικά κατέληξαν να αναζητούν υποψήφιους αγοραστές σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες.


Τα δύο αδελφά μοντέλα, το Audi A9 και η Lamborghini Estoque θα χρησιμοποιούν την προηγμένη πλατφόρμα πάνω στην οποία κατασκευάζεται ήδη το Audi Α8. Πρόκειται για μια πλατφόρμα με ελαφριά δομή και αεροανάρτηση.


Αν και τα δύο αυτοκίνητα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ίδιο σασί, οι κινητήρες πρέπει να είναι διαφορετικοί, δεδομένου ότι η Audi θα πρέπει να έχουν μια πλήρη γκάμα κινητήρων, ενώ η Estoque φημολογείται για να έρθει με τον 5.2-λίτρων V10 της Gallardo.


Filokseno**


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου