Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κρίσιµο τεστ δανεισµού για την Ελλάδα αύριο

http://assets.tanea.gr/files/2011-01-10/thumbs/EURO%20MONEY_232x.jpg
Πειστικές απαντήσεις στην αγορά για τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά και συνολικά της ευρωζώνης...θα επιχειρήσει να δώσει τις επόµενες ηµέρες η Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση περνά κρίσιµο τεστ δανεισµού αύριο, µε τη δηµοπρασία εξάµηνων εντόκων γραµµατίων.


Η αυριανή δηµοπρασία, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, διεξάγεται σε περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων στις αγορές, µε το spread των ελληνικών δεκαετών οµολόγων να φλερτάρει µε τις 1.000

µονάδες. Το επιτόκιο στην προηγούµενη δηµοπρασία του Νοεµβρίου του 2010 είχε διαµορφωθεί στο 4,82% και τώρα αναµένεται να ανέβει ακόµη υψηλότερα.

Εν τω µεταξύ, στις Βρυξέλλες συζητείται σήµερα σε επίπεδο οµάδας εργασίας η ατζέντα του κρίσιµου Συµβουλίου Υπουργών Οικονοµίας της ευρωζώνης και τηςΕυρωπαϊκής Ενωσης την ερχόµενη∆ευτέρα καιΤρίτη.

Κορυφαίο υποψήφιο θέµα είναι η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισµού Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας µε νέα κεφάλαια, αλλά και µε εξουσίες, έτσι ώστε να παρεµβαίνει αποτελεσµατικά στη δευτερογενή αγορά οµολόγων αγοράζοντας υφιστάµενο χρέος των κρατών-µελών που αντιµετωπίζουν πρόβληµα και να αφοπλίζει τις αγορές. Αναχαίτιση
Τα κράτη-µέλη της ευρωζώνης ευελπιστούν ότι µε τον τρόπο αυτόν θα αναχαιτιστούν οι πιέσεις των αγορών και θα γίνει ένα αποφασιστικό βήµα προς την κατεύθυνση του τερµατισµού της κρίσης οµολόγων της Ευρώπης. Ωστόσο, η συναίνεση της Γερµανίας δεν είναι εξασφαλισµένη προς το παρόν.

Επίσης, υποψήφιο για την ατζέντα του Συµβουλίου Υπουργών της ερχόµενης εβδοµάδας είναι το θέµα της επιµήκυνσης του χρόνου εξόφλησης του ελληνικού δανείου. Η απόφαση θεωρείται δεδοµένη, αν και έχουν σηµασία οι «λεπτοµέρειες», όπως το αν η επιµήκυνση θα καλύπτει το σύνολο του δανείου και το τµήµα που θα εισπραχθεί από τώρα και στο εξής. Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, θεωρεί ότι η συνολική ευρωπαϊκή αντιµετώπιση της κρίσης των οµολόγων είναι η µόνη που µπορεί να δώσει λύση και στο ελληνικό πρόβληµα.

Την ατζέντα της κρίσιµης εβδοµάδας που ακολουθεί συµπληρώνει η αναµενόµενη αξιολόγηση του οίκου Fitch, µε τον οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει νέες επαφές, σε µια προσπάθεια να περιορίσει το µέγεθος της αναµενόµενης υποβάθµισης ή και να αναβάλει τον χρόνο ανακοίνωσής της.

Filokseno** 
 Πηγή:http://24wro.blogspot.com/2011/01/blog-post_4906.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου